Implant Dentar Bacau

Implantologia Dentara

Pierderea unuia sau mai multor dinti nu mai este o problema fara solutii in stomatologia contemporana, iar implanturile dentare reprezinta cea mai moderna solutie a acestei situatii.
Zilele în care dinții naturali erau sacrificați pentru utilizarea punților sunt apuse și în aceeași situație se află și protezele mobile care nu sunt tocmai confortabile.
Surub Implant

Abc-ul implantului dentar

Implantul dentar este o piesa din titan pur (99,95%) si are, in cele mai multe cazuri, o forma de surub. El este cel care genereaza radacina artificial in osul maxilar, acolo unde este dintele absent.
Reconstructia implica doua segmente: cel intraosos (implantul) si cel supraosos (bontul proteic). Peste bontul proteic se va instala coroana, puntea sau proteza in sine.
Ceea ce aduce special implantul dentar este eliminarea sacrificarii dintilor invecinati, spre deosebire de o lucrare traditionala prin punte, spre exemplu, care are nevoie de cel putin 2 dinti stalpi.

Save

 

Ce presupune, mai exact, implantul dentar

Tratamentul cu implant dentar incepe, de fapt, cu un examen clinic detaliat, local si general, analize de sange, dar si investigatii radiologice. Tomografia dentara reprezinta un pas esential in implantul dentar, facilitand diagnosticarea corecta, pentru elaborarea unui plan adecvat pentru tine.

Implantul dentar poate presupune lucrari mobilizabile, ce pot fi indepartate acasa pentru ingienizare si lucrari fixe, fie insurubate la implant, fie cimentate. Si acestea din urma pot fi detasate pentru control si igienizare, dar doar de catre medicul stomatolog.

In realizarea de implanturi dentare este nevoie de protezisti si tehnicieni experimentati iar cabinetele Profismile colaboreaza cu astfel de profesionisti, astfel incat nu doar materialele, ci si executia lucrarilor respecta cele mai inalte standarde de calitate.

Calitatea implantului dentar este fundamentala pentru succesul tratamentului in sine si in cabinetele Profismile ea poarta certificarile si omologarile institutiilor care reglementeaza acest gen de lucrari. Cabinetele Profismile sunt dotate astfel incat interventia chirurgicala sa fie realizata sigur, in conditii de sterilizare extrem de riguroase, respectand normele de asepsie si antisepsie.

 

 

Implantul dentar poate rezista si 25-30 de ani, prognoza fiind mai putin favorabila in cazul pacientilor cu probleme parodontale. Respectarea de catre pacient a indicatiilor primite de la medicul stomatolog este fundamentala in anduranta implantului dentar. Implantul dentar este, totusi, un inlocuitor artificial in organism si longevitatea sa nu tine doar de calitatea materialului, a interventiei in sine sau a modului de executie a lucrarii.

Datorita conditiilor deosebita din cabinetele Profismile, a anestezicelor folosite si, mai ales, a profesionalismului echipei medicale, disconfortul din implantul dentar este minim.

Durata de unei astfel de interventii depinde de amploare ei si poate doara de la 3 la 6, sau chiar mai multe luni (de la primul consult pana la incheierea timpului de recuperare). Numai in urma consultui medical de specialitate, vei putea afla tipul de interventie, dar si perioada de recuperare pentru cazul tau.

Implantul dentar se simte natural pentru pacient, recuperarea fiind rapida si plina de beneficii pentru client.

 

Beneficii

Implantologie Dentara Bacau

Implantul dentar salveaza dintii si nu necesita sacrificarea dintilor invecinati, el sprijinindu-se pe implant in sine si nu pe dintele natural. In acelasi timp, are grija si de osul dentar care se demineralizeaza din cauza absentei dintelui natural. Echilibrul masticator are de suferit si, implicit, si organismul.

Implantul dentar “stimuleaza” osul, conservandu-i integritatea si calitatea.

Contrar multor opinii, implantul dentar este confortabil si te ajuta sa zambesti din nou, sa vorbesti si sa mananci confortabil.

Fie ca sunt unidentare (pentru un singur dinte), partiale (pentru mai multi dinti) sau totale (pentru toti dintii), implanturile dentare au un aspect natural, eliminand disconfortul, teama de zambi din cauza absentei dintilor.

Implanturile dentare au o rata de success impresionanta (95-97%), atat timp cat starea ta de sanatate este foarte buna, respectand constant o igiena dentara adecvata si nu esti un fumator/consumator de bauturi alcoolice in exces.

Contraindicatii

Nu exista multe contraindicatii pentru implanturile dentare si ele se refera, in fapt, la conditii metabolice precum diabetul necontrolat, boli osoase, forme de cancer, afectiuni decompensate.

Implanturile dentare se pot realiza la orice varsta, putand fi anccorate chiar si in oasele maxilare cu densitate scazuta. Ele nu sunt insa o solutie decat dupa incheierea cresterii osoase, mai exact dupa adolescenta.

Nu se recomanda implantul dentar in gura cu diverse infectii sau inflamatii (carii active, placa bacteriana si tartru, forme active de boala parodontala, infectii de canal).